29 October 2010

peringatan untuk yg berakal

Allahu Rabbi .. inilah gambaran yang akan berlaku di dalam neraka nanti untuk orang-orang yang melakukan dosa sewaktu hidup di dunia dulu .. semuanya telah di ceritakan oleh Allah di dalam Al-Quran supaya manusia berhenti dari melakukan dosa dan maksiat .. Allah mengazab dengan azab yang sangat hebat .. sepertimana ayang yang dibaca ini .. setelah kulit yang asal hancur dibakar oleh api .. kemudian allah menukarkan dengan kulit yang baru .. supaya bertambahnya azab pada kali yang seterusnya .. begitulah azab ini berterusan sehingga hilanglah segala dosa yang dilakukan dulu .. Na'uzubillah ..

Kata ulama' .. hanya ada 2 cara sahaja untuk menyucikan dosa-dosa yang telah kita lakukan .. pertama dengan dibakar di dalam api neraka sepertimana yat di atas .. dan cara yang kedua ialah dengan kita bertaubat bersungguh-2 pada Allah .. Ambillah cara yang kedua ini .. tidak dikenakan sebarang bayaran sedikit pun .. bertaubatlah dari dosa-2 kita yang terlalu banyak ini .. sesiapa yang bertaubat pada Allah .. maka Allah akan mengampunkan dosanya sepeti tiada dosa ..

Kepada sahabat-2 .. segeralah bertaubat selagi Allah memberi peluang .. kerana peluang ini akan ditutup pada bila-2 masa .. jangan ditunggu esok .. esok .. esok .. takut nanti hari ini jugak Malaikat Maut datang untuk mengambil nyawa kita .. Astaghfirullah .. Game Over ..

0 comments: